Bush haluaa leikata bensiinin kulutusta

Presidentti haluaa lisätä vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöä.

Presidentti George W. Bush haluaa leikata bensiinin kulutusta Yhdysvalloissa 20 prosenttia seuraavien kymmenen vuoden aikana, kertoo Valkoinen talo.

Bush aikoo kansakunnan tilaa käsittelevässä puheessaan pyytää kongressia asettamaan tämän tavoitteekseen.

Tähän päästään Bushin mukaan tiukentamalla autojen pakokaasupäästöjä ja lisäämällä vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöä.

Presidentti uskoo, että autojen, kevyiden kuorma-autojen ja kaupunkimaastureiden hiilidioksidipäästöjen ennustettu kasvu saadaan kuriin kymmenessä vuodessa. Bush kehottaa Valkoisen talon mukaan myös kongressia tukemaan hänen suunnitelmaansa lisätä amerikkalaissotilaiden määrää Irakissa.

- Kansamme turvallisuuden vuoksi Yhdysvaltain on onnistuttava Irakissa, ja presidentti uskoo, että hänen uusi Irak-suunnitelmansa on paras tapa onnistua, Valkoinen talo kertoi ennakkoon presidentin puheesta.

Bush ehdottaa puheessaan erityisen neuvoa-antavan neuvoston perustamista. Kongressin molempien kamarien puoluejohtajista koottavan neuvoston on määrä konsultoida maan johdon kanssa Irakin sodasta ja yleisemmin terrorismin vastaisesta taistelusta.

Bush pitää puheensa varhain keskiviikkona Suomen aikaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat