Mainos

Bush haluaa laajentaa salakuuntelua

Presidentti Bushin mielestä lähes 40 vuotta sitten säädetty laki tiedusteluseurannasta ei ole enää ajan tasalla, kun vastassa on teknisesti taitavia terroristeja.

Presidentti George W. Bush vaatii kongressia muuttamaan turvallisuuslakeja niin, että epäiltyjen terroristien salakuunteleminen helpottuisi.

- Meillä on tänään vastassamme teknisesti taidokkaita terroristeja, joilla on hallussaan kertakäyttöisiä kännyköitä ja internet keskinäiseen yhteydenpitoon samoin kuin agenttien rekrytointiin ja hyökkäysten suunnitteluun maatamme vastaan, Bush kertoo viikottaisessa radiopuheessaan.

Vuonna 1978 laadittu lainsäädäntö ulkomaisesta tiedusteluseurannasta (Fisa) ei Bushin mukaan ole enää ajan tasalla. Valkoinen talo esitti jo keväällä maan sisäisen sähköpostin seuraamisen ja puhelinkuuntelun helpottamista. Uusi laki voisi myös mahdollistaa kaiken Yhdysvaltojen kautta kulkevan tietoliikenteen seurannan.

Yhdysvaltojen kongressissa on epäilty oikeusministeri Alberto Gonzalesin antaneen vääriä tietoja laittomasta salakuuntelusta, jota harjoitettiin hänen ollessaan Bushin neuvonantajana Valkoisessa talossa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.