Mainos

Bush haluaa kieltää homoliitot perustuslaissa

Vaikka kongressi hyväksyisikin muutoksen, homojärjestöt ehtivät vielä kerätä nimiä saadakseen aiheesta kansanäänestyksen marraskuun presidentinvaalien yhteyteen.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush pyysi tänään kongressia hyväksymään perustuslainmuutoksen, joka estäisi homoliitot koko liittovaltion alueella.

Tuomarit ovat vihkineet samaa sukupuolta olevia pareja avioliittoon monissa Yhdysvaltain osavaltioissa. Samalla konservatiivisemmat osavaltiot ovat hyväksyneet lakeja, joissa vastaavat liitot kielletään.

Bush varoitti kiivaassa radiopuheessaan, että homoliitot opettavat ihmisiä "väheksymään ihmiskunnan tärkeintä instituutiota". Hän totesi, että perustuslainmuutos on vakava asia, mutta kansakunnalla ei ole nyt muuta vaihtoehtoa.

-Vain pari päivää sen jälkeen, kun hänen hallintonsa kertoi meille uusista terroriuhkista, presidentti Bush kiirehtii vaatimaan syrjivää perustuslainmuutosta, joka on totta puhuen amerikkalaisten tärkeysjärjestyksen häntäpäässä, kommentoi seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavan Human Rights Campaign -ryhmän puheenjohtaja Cheryl Jacques.

Jacques varoitti Bushin yrittävän kääntää äänestäjien huomion pois todellisista ongelmista. Vaikka kongressi hyväksyisikin muutoksen, homojärjestöt ehtivät vielä kerätä nimiä saadakseen aiheesta kansanäänestyksen marraskuun presidentinvaalien yhteyteen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.