Mainos

Bush hakee lisärahoitusta sotaa varten

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoo liittouman joukkojen etenevän hyvää vauhtia Irakissa ja pyrkimysten Saddam Husseinin riisumiseksi joukkotuhoaseista etenevän hyvin. Samalla hän ilmoitti hakevansa kongressilta pikaista päätöstä sotarahoituksesta.

Valkoinen talo ilmoitti yllättäen myös tarjoavansa mittavaa apupakettia Turkille huolimatta siitä, että maiden sotilasyhteistyö ei ole sujunut Yhdysvaltain toivomalla tavalla. Turkki parlamentti torjui aiemmin maajoukkojen kauttakulun ja salli maan ilmatilan käytönkin vain rajoitetusti. Ankara vastarinta on estänyt liittoumaa avaamasta toista rintamaa Irakin pohjoisosaan. Valkoisen talon mukaan Turkki olisi saamassa sotabudjetista enimmillään 8,5 miljardin dollarin (7,9 miljardin euron) tukipaketin, josta osa olisi lahjarahaa ja osa lainatakuita.

Bush sanoi pyytävänsä kongressilta pikaista päätöstä kaikkiaan 74,7 miljardin dollarin (vajaan 69,9 miljardin euron) lisärahoituksesta sotaa varten.

-Emme voi tietää kauanko tämä sota kestää, mutta tiedämme sen lopputuloksen. Me voitamme. Irakin hallinto riisutaan aseista ja lopetetaan. Irakin kansa vapautetaan, presidentti vakuutti kuultuaan tuoreimman tilannekatsauksen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.