Mainos

Bush esitti neuvoja Britannialle Irak-aikataulusta

Yhdysvaltojen ja Britannian johtajat ovat vakuuttaneet kilvan, ettei mailla ole erimielisyyksiä Irakissa olevien joukkojen vetäytymisaikatausta.

Presidentti George W. Bush saapui tänään Britanniaan, joka on hänen Euroopan jäähyväiskiertueensa viimeinen matkakohde. Samana päivänä Bush sanoi Observer-lehden haastattelussa, että brittijoukkojen vetäminen Irakista pitäisi tapahtua Irakissa vallitsevien olojen perusteella eikä jonkin ennakkoaikataulun mukaisesti.

Observer-lehti tulkitsi Bushin varoittaneen pääministeri Gordon Brownia, mutta Valkoinen talo torjui tällaisen tulkinnan ja vakuutti, ettei Yhdysvalloilla ja Britannialla ole Irakia koskevia erimielisyyksiä.

Irakissa on enää 4200 brittisotilasta, useimmat heistä Etelä-Irakissa sijaitsevassa tukikohdassa. Britannia on antanut ymmärtää, että nämäkin joukot kotiutetaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Bush keskustelee huomenna Brownin kanssa. Bushin ja Brownin välien ei uskota olevan yhtä läheiset kuin Bushin välien Brownin edeltäjään Tony Blairiin.

Bush ja hänen vaimonsa Laura tapasivat tänään kuningatar Elisabethin Windsorin linnassa lähellä Lontoota teetuokion merkeissä.

Lontoon keskustassa parituhatta ihmistä osallistui Bushin vierailua vastustavaan mielenosoitukseen. "George Bush, terroristi!" oli parlamenttiaukiolle kerääntyneiden mielenosoittajien iskulause.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.