Mainos

Bush esitteli uuden puolustusjärjestelmän

Yhdysvallat uusii puolustusjärjestelmäänsä mahdollisten ohjushyökkäysten varalta.

Kiisteltyä järjestelmää televisiopuheessa esitellyt presidentti Georg Bush totesi, että "rikollisvaltiot" pakottavat Yhdysvallat kehittämään ballistisen ohjusjärjestelmän puolustuksekseen. Bush korosti, että uudistuneessa puolustusjärjestelmässä keskitytään ohjusten torjuntaan. Bush antoi myös ymmärtää, että Yhdysvallat vähentää ohjustensa määrää.

Venäjä, Kiina ja myös useat Yhdysvaltain liittolaismaat ovat vastustaneet Yhdysvaltain kaavailuja ohjustentorjunnasta, koska se olisi vastoin vuoden 1972 ohjustentorjuntasopimusta.

Ohjuspuolustusjärjestelmä perustuu maasta laukaistaviin ohjuksiin, joilla tuhottaisiin hyökkääjän mannertenväliset ohjukset niiden ollessa vielä saapumassa kohteisiinsa.

Kofi Annan

Annan toivoo sitovaa ohjustorjuntasopimusta


YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoo toivovansa, että ohjustorjunnasta saataisiin aikaan sitova sopimus. Annan toivoo kaikkien maiden osallistuvan neuvotteluihin sitovasta sopimuksesta, jonka avulla voitaisiin välttää aseiden kilpavarustelu.

Annan sanoo, että yhteisten sopimusten kunnioittamisen kannalta olisi parasta, jos kyettäisiin rakentamaan uudet päätökset jo olemassa olevien aseistariisuntasopimusten pohjalta.

Annanin kommentti oli reaktio Yhdysvaltain ehdotukseen, jonka mukaan vuoden 1972 ABM-ohjustorjuntasopimus korvattaisiin uudella puitesopimuksella, joka sallisi Yhdysvaltojen kehitellä ohjuspuolustusjärjestelmää.
(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.