Mainos

Bush esittelee Irak-linjauksiaan ensi viikolla

George Bushin odotetaan lisäävän amerikkalaissotilaiden määrää Irakissa. Bush myös arvosteli eilen Irakin viranomaisia Saddamin pilkkaamisesta hirttämisen aikana.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush paljastaa ensi viikolla uuden Irak-strategiansa. Bushin odotetaan muun muassa lisäävän amerikkalaissotilaiden määrää Irakissa.

Bush on ryhtynyt myös remontoimaan Irak-operaation sotilaallista ja poliittista johtoa. Irak-joukkojen komentajaksi tulee kenraaliluutnantti David Petraeus, mutta myös useita muita henkilönvaihdoksia on odotettavissa.

Lähteiden mukaan Yhdysvaltain Irakin-suurlähettiläs Zalmay Khalilzad siirtyy YK-suurlähettilääksi. John Bolton väistyi tehtävästä viime viikolla.

Bush arvosteli eilen myös Irakin viranomaisia Saddamin pilkkaamisesta hirttämisen aikana. Hän arvioi, että Saddamin teloitus olisi pitänyt hoitaa "arvokkaammin".

- Tietysti toivon, että tapahtumissa olisi ollut enemmän arvokkuutta. Saddam sai kuitenkin oikeudenkäynnin toisin kuin tuhannet hänen tappamansa ihmiset, Bush sanoi Washingtonissa tavattuaan Saksan liittokanslerin Angela Merkelin.

Bush keskusteli Merkelin kanssa Irakin lisäksi Israelin ja palestiinalaisten neuvotteluiden aloittamisesta uudelleen. Merkel toivoi, että rauhansuunnitelmaa ajaneet Yhdysvallat, EU, Venäjä ja YK tapaisivat mahdollisimman pian.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.