Mainos

Bush esittää vaihtoehtoja öljylle

Kongressissa pitämässään puheessa kansakunnalle presidentti George Bush sanoi, että riippuvuutta ulkomaisesta öljystä on nyt pakko alkaa vähentää. Bush on myös ilmoittanut olevansa valmis puolustamaan Israelia Irania vastaan.

Presidentti George Bush haluaa vähentää Yhdysvaltain riippuvuutta ulkomaisesta öljystä. Bushin mukaan tavoitteena on, että Yhdysvallat toisi vuonna 2025 Lähi-idästä 75 prosenttia vähemmän öljyä kuin tätä nykyä.

Bush puhui kongressissa painokkaasti vaihtoehtoisten energiamuotojen puolesta. Hän esitti kansakunnan tilaa koskevassa linjapuheessaan tuntuvia panostuksia muun muassa etanolin ja tuulienergian hyödyntämistä edistävään tutkimukseen.

Presidentti myös ilmoitti Yhdysvaltain joukkojen pysyvän edelleen Irakissa. Bushin mukaan Yhdysvaltain joukkojen äkillinen poisvetäminen jättäisi Irakin alttiiksi ääriryhmien vallankaappaukselle.

Bush sanoi myös, ettei maailma saa sallia Iranille ydinaseita ja kehotti Iranin kansaa pitämään puoliaan maan uskonnollista johtoa vastaan. Hänen mukaansa Irania pitää nyt hallussaan pieni uskonnollinen eliitti, joka eristää ja alistaa kansaansa.

Bush valmis tukemaan Israelia

Yhdysvaltain presidentti George Bush on valmis tukemaan Israelia sotilaallisesti Irania vastaan.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad on ilmaissut puheissaan halunsa tuhota Israel. Bush sanoi tänään uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että Yhdysvallat puolustaisi tarpeen vaatiessa Israelia aseellisesti, mikäli Iran hyökkäisi maata vastaan.

-Olen huolissani henkilöstä, joka ensinnäkin yrittää kirjoittaa juutalaisten joukkotuhon historiaa uudelleen, ja toisekseen on tehnyt selväksi sen, että hänen aikomuksenaan on tuhota Israel, presidentti Bush sanoi.

(MTV3-STT-Reuters)

(Seitsemän uutiset 01.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.