Mainos

Bush ei vastusta Saksan pääsyä turvaneuvostoon

Yhdysvallat ei vastusta minkään maan yrityksiä saada pysyvä paikka YK:n turvallisuusneuvostossa. Presidentti George W. Bush ilmoitti kannasta keskusteltuaan Valkoisessa talossa Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin kanssa.

Liittokansleri Gerhard Schröder puolestaan vastasi olevansa erittäin mielissään presidentti George Bushin lausunnosta. Yhdysvallat on esittänyt turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenten määrän nostamista nykyisestä viidestä seitsemään, mutta on ilmoittanut suorasta kannatuksestaan ainoastaan Japanin ehdokkuudelle. Myös Intia ja Brasilia havittelevat pysyvää jäsenyyttä.

Schröder kertoi perustelleensa Bushille Saksan pyrkimystä maan osallistumisella Afganistanin ja Balkanin rauhoittamisponnisteluihin sekä Irakin jälleenrakentamiseen.

-Koska teemme jo näitä kaikki asioita kansainvälisesti, toivomme suuresti, että joskus meillä voisi myös olla oikeus edustukseen turvallisuusneuvostossa jos tilaa on, Schröder muotoili Washingtonissa.

Schröderin ja Bushin arvioitiin käsitelleen keskusteluissaan YK:n uudistamisen lisäksi EU:n tulevaisuutta, köyhille maille annettavaa apua sekä Iranin presidentinvaalien tulosta. Tapaaminen käytiin kahta viikkoa ennen G8-maiden huippukokousta, jonka uskotaan keskittyvän Afrikan kehitysapuun.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.