Mainos

Bush ei tuohtunut P-Korean tylystä torjunnasta

Presidentti George W. Bushin mukaan USA:n Pohjois-Korean politiikka säilyy jatkossa ennallaan, vaikka maa torjui uudet neuvottelut ydinohjelmastaan.

Presidentti George W. Bush sanoi Balilla, että Yhdysvaltain Pohjois-Korean-politiikka säilyy entisellään, vaikka Pohjois-Korea onkin torjunut uudet neuvottelut maan ydinohjelmasta. Pohjois-Korea ilmoitti aiemmin päivällä, että Yhdysvaltain ehdotus monenkeskisistä turvatakuista on "naurettava".

Ehdotuksellaan Yhdysvallat toivoi saavansa pohjoiskorealaiset osallistumaan uusiin neuvotteluihin ydinohjelmakiistasta. Bush sanoi Yhdysvaltain tehneen kaikkensa saadakseen Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin mukaan ratkomaan maansa ongelmia.

- Hän halusi vuoropuhelua, ja se on meneillään. Sitten hän halusi turvallisuussopimuksen ja me olemme valmiita harkitsemaan monenkeskistä turvallisuussopimusta, Bush sanaili.

Bush lisäsi, että jos Pohjois-Korean johtaja on valmis luopumaan ydinasehankkeestaan, Yhdysvaltain nykyinen politiikka pysyy ennallaan.

Iranin päätös tyydytti

Bush on kiitellyt Iranin päätöstä sallia Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n tarkastukset ydinlaitoksiinsa.

- Näyttää siltä, että he ovat hyväksymässä vapaan maailman asettamat vaatimukset, Bush sanoi.

Iran suostui eilen allekirjoittamaan ydinsulkusopimuksen lisäpöytäkirjan ja luopumaan suunnitelmistaan rikastaa uraania. Sopimukseen päästiin Iranin ja kolmen EU-maan välisissä neuvotteluissa Teheranissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.