Mainos

Bush ei taivu Irak-kannastaan

Yhdysvaltain presidentti George Bush sanoi tänään, että Irak on "vihollinen kunnes toisin todistetaan". Bush on syyttänyt Irakia joukkotuhoaseiden valmistamisesta ja sanonut haluavansa syrjäyttää maan johtajan Saddam Husseinin.

Toimittajat kysyivät neljän viikon lomalla kotitilallaan Texasissa oleilevalta Bushilta, ovatko amerikkalaiset valmiita yhdysvaltalaissotilaiden kaatumisiin mahdollisessa sodassa Irakia vastaan.

-Silloin oletetaan, että on olemassa jokin väistämätön sotasuunnitelma. Kuten olen sanonut, en ole tehnyt mitään aikataulua, Bush vastasi golfkierroksen lomassa.

Bush sanoi pyrkivänsä keräämään suunnitelmalle sotatoimista tukea Yhdysvaltain kongressissa ja kansainvälisessä yhteisössä. Suunnitelma on herättänyt laajaa vastustusta - myös Yhdysvaltain sisällä - ja Bush myönsikin, että hänellä on myös muita "välineitä käytössään" Saddamin syrjäyttämiseksi.

Venäjä ja Italia vaativat diplomaattista ratkaisua

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Italian pääministeri Silvio Berlusconi haluavat, että Irakin tilanne ratkaistaan voimakeinojen sijasta diplomatialla, Kremlin lehdistöpalvelu kertoi tänään johtajien keskusteltua puhelimitse.

-Molemmilla mailla on samanlainen kanta koskien tarvetta löytää poliittinen ratkaisu Irakin ongelmaan, lehdistöpalvelu kertoi.

Putin ja Berlusconi keskustelivat myös mm. kauppasuhteista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.