Mainos

Bush: Ei hyökkäysaikeita Syyriaan

Yhdysvallat pitää Syyriaa edelleen terrorismia tukevana maana. Sillä ei silti ole hyökkäyssuunnitelmia Syyriaan, kertoo presidentti George W. Bush.

George W. Bush

Presidentti George W. Bushin mukaan Yhdysvalloilla ei ole hyökkäysaikeita Syyriaan.

Kun Yhdysvaltain joukot olivat vallanneet Bagdadin ja varsinaiset sotatoimet päättyivät, amerikkalaiset ryhtyivät painostamaan Syyriaa. Maata on syytetty Saddam Husseinin lähipiirin suojelemisesta ja joukkotuihoaseiden kehittelemisestä.

Sotaisimmat asiantuntijat Washingtonissa vaativat Syyrian diktatuurin kaatamista samalla vauhdilla kuin mitä Irakin hallintokin kaatui. Presidentti George W. Bushin mukaan Yhdysvalloilla ei kuitenkaan ole tällä hetkellä hyökkäysaikeita.

Suljetussa lehtien päätoimittajille tarkoitetussa tilaisuudessa Bush jopa sanoi Syyrian antaneen positiivisia merkkejä siitä, että se ei enää pyri suojelemaan Irakin kaatuneen hallinnon johtajia. Yhdysvallat pitää kuitenkin edelleen Syyriaa terrorismia tukevana maana. Tällaisista maista Syyrialla on ainoana täydet diplomaattisuhteet Yhdysvaltain kanssa.

Syyriassa amerikkalaisten äänenpainoja on pidetty pöyristyttävinä. Syyria on halunnut muistuttaa, että maa oli Yhdysvaltain liittolainen ensimmäisessä Persianlahden sodassa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 23.04.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.