Mainos

Bush aloittaa puheiden sarjan

Yhdysvaltain presidentti George Bushin on määrä pitää Suomen aikaa varhain huomenna aamulla kongressissa puhe kansakunnalle, minkä jälkeen hän aikoo pitää neljä televisioitavaa linjapuhetta eri puolilla maata.

Presidentti George Bushin kannatus näyttää jämähtäneen alhaisiin lukuihin. Se on tuoreimman, ABC-kanavan ja Washington Post -lehden teettämän mittauksen mukaan vain 42 prosentissa.

Yhä useampi amerikkalainen näkee presidenttinsä umpimielisenä. Kuusi kymmenestä arvelee, että Bush ei ymmärrä kansan syvien rivien ongelmia. Epärehellisenä Bushia pitää 53 prosenttia vastaajista.

Suurin syy suosion putoamiseen on Irak. Yhteensä 55 prosenttia on sitä mieltä, ettei sotimaan olisi kannattanut lähteä. Kaikkiaan 60 prosenttia pitää Bushin Irak-politiikkaa vääränä.

Myös kotimaan hankkeet, kuten esitetty terveydenhoidon uudistus on kääntynyt Bushia vastaan.

Bushin on määrä pitää Suomen aikaa varhain huomenna aamulla kongressissa puhe kansakunnalle, minkä jälkeen hän aikoo pitää neljä televisioitavaa linjapuhetta eri puolilla maata.

-Ei voi vain istua aloillaan ja odottaa, täytyy johtaa, Bush sanoi Valkoisessa talossa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Kerran vuodessa pidettävä puhe kansakunnalle on Bushille järjestyksessään viides. Demokraatit ovat viime päivinä kaivaneet esiin tilastoja, jotka todistavat, etteivät Bushin kongressissa esittämät hankkeet ole edenneet toivotulla tavalla.

-Joka vuosi hän puhuu puolueiden välisestä yhteistyöstä, mutta vastaavaa yhden puolueen presidenttiä meillä ei aiemmin ole ollut, demokraattisenaattori Charles Schmumer sanoi.

Senaattori Rahm Emanuel meni väitteissään pidemmälle. Hänen mielestään Bushin retoriikka ei koskaan vastaa todellisuutta.

Demokraatit esittävät televisiossa oman vastineensa Bushin parhaaseen katseluaikaan pitämälle puheelle. Virginian vastavalitun kuvernöörin Timothy Kainen odotetaan lyhyessä puheenvuorossaan kertovan siitä, kuinka puolueiden yhteistyö hänen osavaltiossaan toimii.

Bush pyrkii puheissaan kiillottamaan myös kuvaansa ulkomailla. Kongressin puhe on määrä lähettää internetissä joko suorana simultaanitulkkauksena tai pian sen pitämisen jälkeen useille eri kielille käännettynä.

Maailman suurimpien kielten lisäksi Bush tulkataan muun muassa farsiksi, turkiksi, Nigerian muslimiväestön puhumaksi hausaksi ja swahiliksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.