Mainos

Bush allekirjoitti terrorismilain

Yhdysvaltain presidentin allekirjoittama terrorismin vastainen laki antaa viranomaisille laajat valtuudet. Useat kansalaisjärjestöt kritisoivat lakia pitäen sitä askeleena kohti poliisivaltiota.

-

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on tänään allekirjoittanut uuden terrorismin vastaisen lain. Laki hyväksyttiin lopullisesti kongressissa eilen illalla ja Bush oli luvannut hyväksyä sen välittömästi.

-Tänään me otamme välttämättömän askeleen terrorismin lyömiseksi ja samalla suojaamme kaikkien amerikkalaisten kansalaisoikeuksia, sanoi Bush allekirjoitusseremonian aikana.

Laki antaa runsaasti lisää valtuuksia liittovaltion poliisille FBI:lle, joka voi nyt kuunnella terrorismista epäiltyjen puheluita, sekä seurata heidän tietokoneliikennettään. Samalla tiukennetaan rangaistuksia terroristien suojelusta.

Oikeusministeri John Ashcroftin mukaan lain suomia uusia valtuuksia aletaan käyttää välittömästi. Kansalaisoikeusjärjestöt ovat yhä huolissaan siitä, kansalaisten perusoikeudet voivat olla uhattuina, kun poliisille myönnetään lisää valtuuksia. Monissa puheenvuoroissa on pelätty polisiisvaltion luomista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.