Mainos

Bush allekirjoitti aivovauriopotilasta koskevan lain

Floridalaisnaisen elintoimintojen ylläpitämisestä on noussut Yhdysvalloissa maanlaajuinen kohu.

Terri Schiavo

Yhdysvaltain presidentti George Bush on allekirjoittanut lain, jonka tarkoituksena on pitää 41-vuotias aivovauriopotilas Terri Schiavo hengissä. Senaatti hyväksyi lain yksimielisesti eilen, ja edustajainhuone antoi sille hyväksyntänsä varhain tänä aamuna.

Bush keskeytti Teksasin-lomansa eilen ja lensi Washingtoniin ollakseen valmiina allekirjoittamaan lain heti kongressikäsittelyn jälkeen.

Floridalainen tuomari päätti perjantaina, että Schiavoa elossa pitävä ravintoletku voidaan irrottaa, mutta osavaltion odotetaan nyt pyörtävän päätöksensä. Ravintoletku on kahdesti poistettu ja asennettu takaisin.

Kiisteltyä lakia puolustavien republikaanien mukaan kyse on ihmiselämän kunnioittamisesta. Vastustajiin kuuluva joukko demokraatteja taas pitää tapausta irvokkaana puuttumisena traagiseen perhetapahtumaan.

Schiavon aviomiehen mukaan hänen vaimonsa haluaisi kuolla, mutta 15 vuotta keinotekoisesti hengissä pidetyn Schiavon vanhemmat haluavat pitää Terrin elossa. Schiavon aivovaurio aiheutui sairauskohtauksesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 21.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.