Burundin väkivaltaisuuksissa kuollut lähes 300

Burundin pääkaupungin lentokentällä ja sen lähistöllä eilen tehdyissä iskuissa on kuollut ainakin 284 ihmistä. Armeijan edustajan mukaan suurin osa kuolleista on siviilejä ja hutukapinallisia.

Armeijan mukaan iskujen tekijöiden joukossa on Burundin hutukapinallisten lisäksi Ruandasta tulleita hutuja sekä sotilaita, jotka palvelivat entisen Zairen armeijassa. Noin tuhannen hutukapinallisen joukko pakeni kentältä ja sen läheisestä kylästä sen jälkeen, kun kapinalliset olivat surmanneet arviolta 150 siviiliä. Burundin armeijan edustaja sanoi, että suurin osa uhreista oli naisia ja lapsia, jotka eivät päässeet pakoon kapinallisia.

Burundin armeijan sotilaat, joista iso osa on tutseja, tappoivat ainakin sata kapinallista kostoksi neljän armeijan sotilaan surmaamisesta. Burundilaiset viranomaiset eivät olleet perjantaihin mennessä saaneet selville kuolonuhrien lopullista määrää. Vajaat 2 000 hutukapinallista hyökkäsi Bujumburan lentokentälle ja kentän läheiseen kylään aikaisin torstaiaamuna. Kapinalliset hyökkäsivät myös lähellä sijaitsevaan sotilasleiriin.

Etnisistä ristiriidoista juontuvat levottomuudet ovat kiusanneet Burundia maan itsenäistymisestä eli vuodesta 1962 lähtien. Arvioiden mukaan Burundin väestöstä 85 prosenttia on hutuja ja 15 prosenttia tutseja.
(STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat