Mainos

Burundin pakotteita jatketaan

Burundin vastaiset talouspakotteet pysyvät voimassa kunnes maa osoittaa edistyvänsä siviilihallinnon palauttamisessa, päätettiin keskiafrikkalaisten valtioiden kokouksessa yksimielisesti lauantaina.

Ugandan pääkaupungissa Kampalassa pidettyyn kokoukseen osallistuivat mm. Ugandan, Etiopian, Tansanian, Ruandan ja Sambian presidentit sekä Afrikan yhtenäisyysjärjestön OAU:n pääsihteeri Salim Ahmed Salim. Kokouksen mukaan yli puolitoista vuotta vallassa ollut Burundin sotilasjohtaja Pierre Buyoya ei ole onnistunut lopettamaan maan sisällissotaa neuvottelemalla.

Buyoya nousi valtaan sotilasvallankaappauksen jälkeen heinäkuussa vuonna 1996, jonka jälkeen myös talouspakotteet aloitettiin. Burundin sisällissodassa on kuollut yli 150000 ihmistä sen jälkeen, kun tutsijoukot murhasivat presidentti Melchior Ndadayen lokakuussa vuonna 1993. Ndadaye - etniseltä taustaltaan hutu - oli maan ensimmäinen demokraattisilla vaaleilla valittu presidentti. Burundin väestöstä yli 4/5 on hutuja ja alle 1/5 tutseja.

Burundin nykyistä, pääasiassa tutseista koostuvaa armeijaa vastustavat hutukapinalliset ovat tänä vuonna kiihdyttäneet toimintaansa. Uudenvuodenpäivänä Burundin pääkaupungin Bujumburan lentokentälle ja sen ympäristöön tehdyssä hyökkäyksessä kuoli ainakin 284 ihmistä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.