Mainos

Burns ja Abbas neuvottelivat Lähi-idän rauhasta

Yhdysvaltain Lähi-idän-erityislähettiläs William Burns kehotti tänään palestiinalaisten uutta pääministeriä Mahmoud Abbasia aloittamaan "päättäväisen taistelun terrorismia vastaan". Burns ja Abbas keskustelivat Ramallahissa Lähi-idän kansainvälisestä rauhansuunnitelmasta eli ns. tiekartasta.

Samalla Burns tähdensi, että Israelin on helpotettava miehitettyjen alueiden palestiinalaisten kärsimyksiä ja pantava juutalaisten siirtokuntien rakentaminen jäihin.

Burnsin mukaan presidentti George W. Bush on päättänyt käyttää hyväkseen Abbasin nimityksen mukanaan tuomaa "todellista vaihtoehtoa" ja "työskennellä energisesti kahden valtion -ratkaisun toteuttamiseksi".

Tiekartassa osapuolia vaaditaan ryhtymään yhtenäisiin toimiin väkivaltaisuuksien lopettamiseksi ja palaamaan neuvottelupöytään. Siinä esitetään myös itsenäisen Palestiinan valtion perustamisesta vuoteen 2005 mennessä.
Burnsin jälkeen alueella vierailee ulkoministeri Colin Powell myöhemmin tällä viikolla. Israelilaisten diplomaattilähteiden mukaan myös pääministeri Ariel Sharon ja puolustusministeri Shaul Mofaz aikovat tavata Abbasin ensi viikolla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 05.05.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.