Mainos

Burma uhkaa EU:ta vastatoimilla

Burma harkitsee pakotteita Euroopan unionia vastaan sen jälkeen kun EU päätti alkuviikosta Burman vastaisista toimista. Asiasta kertoi Burman ulkoministeri Ohn Gyaw tänään.

EU päätti maanantaina, ettei se myönnä viisumeja Burman sotilashallituksen edustajille tai näiden perheenjäsenille. Unionin ulkoministerit päättivät myös peruuttaa kaikki korkean tason vierailut EU:sta Burmaan ja varoittivat mahdollisista muista toimista maata vastaan.

-Jättäkää meidät rauhaan, kysymys on maan sisäisistä asioista, ulkoministeri Ohn Gyaw sanoi perjantaina tiedotustilaisuudessa. Ohn Gyawin mukaan vastatoimet eivät kuitenkaan mahdollisesti kohdistu kaikkiin EU-maihin, koska useimmat EU:n jäsenistä ovat hänen mukaansa Burman ystäviä. Pakotteiden asettamisen ajankohdasta ei ole vielä tehty päätöstä, ulkoministeri sanoi.

Burman sotilashallituksen toimet opposition tukahduttamiseksi ovat herättäneet paljon arvostelua maailmalla. Myös Yhdysvallat on ilmoittanut, ettei se myönnä viisumeja Burman hallituksen jäsenille.

Suu Kyi kertoi lisäpidätyksistä

Burman oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi sanoi tänään viranomaisten pidättäneen seitsemän hänen puolueensa kansallisen demokratialiiton (NLD:n) jäsentä. Suu Kyin mukaan puolueen nuorisosiiven jäsenet pidätettiin kuluneen viikon aikana ja heitä kuulustellaan viime viikolla pidetyn opiskelijoiden mielenosoituksen vuoksi.

-Tiedän että nämä ihmiset on pidätetty. Muitakin saattaa olla, Suu Kyi sanoi. Hänen mukaansa kaksi pidätetyistä on vapautettu kovakouraisten kuulustelujen jälkeen ja ainakin yksi pakotettiin pysymään valveilla kolme vuorokautta yhtä mittaa.

Burman puolustusministeriön edustaja Kyaw Thein sanoi aiemmin tänään, ettei opiskelijamielenosoituksen vuoksi ole pidätetty ketään demokratialiiton jäsentä.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.