Mainos

Burma jatkoi Suu Kyin kotiarestia

Suu Kyin demokratialiike sai suurvoiton vuoden 1990 vaaleissa, mutta sotilashallinto ei antanut sen nousta valtaan.

Burman sotilashallitus on jatkanut ihmisoikeusaktivisti Aung San Suu Kyin kotiarestia. 61-vuotias Nobelin rauhanpalkinnon saaja on viettänyt suurimman osan elämästään vuoden 1990 jälkeen kotiarestissa.

Suu Kyin viimeisin kotiaresti alkoi toukokuussa 2003 ja sen oli määrä päättyä tänä viikonloppuna.

Japanilaisen Jiji-uutistoimiston mukaan Burman sotilasjuntta jatkoi kotiarestia vuodella. Burmalaiset poliisilähteet vahvistivat kotiarestin jatkamisen, mutta eivät kertoneet sen kestoa.

Suu Kyi ei ole kotiarestinsa aikana saanut tavata juuri muita ihmisiä kuin kotiapulaisensa ja lääkärinsä.

Suu Kyin kotiarestin jatkamista osattiin odottaa, sillä Burman sotilasjuntan on sanottu pelkäävän, että demokratia-aktivistin vapauttaminen horjuttaisi juntan valtaa.

Suu Kyin demokratialiike sai suurvoiton vuoden 1990 vaaleissa, mutta sitä ei koskaan päästetty valtaan. Burma on ollut sotilashallinnon alla vuodesta 1962. YK:n mukaan maassa on noin 1100 poliittista vankia. Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan Burman ihmisoikeustilanne on kuluneen vuoden aikana huonontunut, kun viranomaiset ovat tiukentaneet otettaan oppositiosta.

Kuluneen viikon aikana sotilasjuntta on pidättänyt ainakin 60 demokratia-aktivistia, kun he ovat rukoilleet temppeleissä julkisesti Suu Kyin vapauttamisen puolesta.

(MTV3-STT-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja