Mainos

Burkhakielto suututti muslimeja Hollannissa

Hollannin siirtolaisministeri Rita Verdonk perustelee uudistusta sillä, että burkhaan pukeutuminen uhkaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Hollantilaiset muslimit ovat arvostelleet kovin sanoin maan hallituksen aikomusta kieltää burkhakaavut, jotka peittävät naisen päästä jalkoihin. Arvostelijoiden mukaan laki menee liian pitkälle ja loukkaa uskonnollisia oikeuksia.

-Nykyiset lait ovat riittäviä ongelmien hoidossa. Tämä on liioittelua, laki olisi muutamaa ihmistä varten, ihmettelee Aihan Tonca muslimien CMO-etujärjestöstä.

Toncan mukaan burkhan käyttäjiä on Hollannissa vain kymmeniä, minkä takia ehdotus tuntuu hyödyttömältä.

Siirtolaisministeri Rita Verdonk perustelee uudistusta sillä, että burkhaan pukeutuminen uhkaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Kielto koskisi julkisia paikkoja kuten kouluja, oikeussaleja, ministeriöitä ja junia.

-Haluamme nähdä toisemme tässä maassa. Kiellossa on kyse turvallisuudesta, hän sanoi De Telegraaf -lehden mukaan.

Monet muslimit eivät ymmärtäneet Verdonkin näkemystä.

-Heidän on löydettävä parempi perustelu kuin turvallisuus. Se on rikkomus uskonvaputta vastaan, syyttää marokkolaisten moskeijoiden edustaja Ahmad Markouch.

Markouch arveli, että aloite saa kylmän vastaanoton muslimien keskuudessa ennen kaikkea Verdonkin eikä burkhan kannatuksen takia. Verdonk tunnetaan kovasta linjastaan. Maahanmuuttajat ovat joutuneet viime keväästä lähtien esimerkiksi läpäisemään kokeen, jossa testataan kielitaitoa ja yhteiskunnan tuntemusta.

Hollannissa pidetään parlamenttivaalit ensi viikon keskiviikkona.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.