Mainos

Bundesbank nosti tärkeintä rahamarkkinakorkoaan

Saksan keskuspankki nosti tänään keskeistä rahamarkkinoiden ohjauskorkoa takaisinlainauskorkoa 30 pistettä. Bundesbankin päätöksen mukaan pankkien repokorko nostetaan kahdessa seuraavassa huutokaupassa 3,00 prosentista 3,30 prosenttiin.

Bundesbank piti rahamarkkinoiden kaksi muuta ohjauskorkoa ennallaan. Saksan diskonttokorko on siten edelleen 2,50 prosenttia ja lombardikorko 4,50 prosenttia.

Bundesbank nosti rahamarkkinakorkoja tänään ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun se alkoi laskea ohjauskorkoja heinäkuussa 1992. Korkojen lasku jatkui viime vuoden kesään saakka, jolloin ne laskivat pohjatasolleen.

Bundesbank laski takaisinlainauskoron 3,00 prosenttiin viime vuoden elokuussa. Se korotti nyt repokorkoa yhtä paljon kuin sitä runsas vuosi sitten laskettiin eli 30 pistettä. Diskonttokorko on ollut 2,50 prosenttia ja lombardikorko 4,50 prosenttia viime vuoden huhtikuusta lähtien.

Suomessa ei välitöntä koronnoston tarvetta

Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen ei näe Suomessa välitöntä koronnoston tarvetta. Hänen mielestään Saksan ja Ranskan koronnostoilla ei ole vaikutusta meidän inflaationäkymiimme, ja hän sanoo pankin mitoittavan oman korkopolitiikkansa oman inflaationäkemyksensä ja inflaatiotavoitteen pohjalta.

Suomen Pankki nosti huutokauppakorkoaan 15. syyskuuta 0,25 prosenttiyksikköä 3,25 prosenttiin. Saksan keskuspankin koronnoston jälkeen Suomen keskuspankin hallinnollinen korko on hieman alempi kuin Saksan korko.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.