Mainos

Bulgariassa lomailleella ehkä legionellakuume

Suomalainen oli majoittuneena samaan hotelliin, jossa yksi suomalainen ja kaksi brittiä saivat legionellakuumeen viime kuun lopulla. Tarkemmat tulokset tulevat ensi viikolla.

Yhden suomalaisen epäillään mahdollisesti sairastuneen legionellabakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen. Hän oli majoittunut Bulgarian Sunny Beachilla Trakia Plaza -hotellissa, josta ainakin yksi suomalainen ja kaksi brittituristia saivat legionellakuumeen viime kuun lopussa.

Nyt epäillyn legionellatartunnan saanut suomalainen asui hotellissa heinäkuun alussa. Hänellä on ollut hengitystieinfektio-oireita ja kuumetta.

- Kuume ei ole ollut kovin korkeaa. Välttämättä kyse ei siis ole legionellasta, vaan oireet voivat sopia vaikka keuhkoputkentulehdukseen. Vielä on monta isoa kysymysmerkkiä, sanoo Kansanterveyslaitoksen tartuntatautilääkäri Marjut Asikainen.

Näytteiden tulokset saadaan alkuviikosta, jolloin varmistuu, onko kyseessä legionellakuume.

Trakia Plaza -hotellia käyttävä suomalainen matkanjärjestäjä Lomamatkat löysi omille asiakkailleen korvaavan hotellin, johon suomalaiset siirrettiin tämän viikon maanantaina.

Sitä ennen hotellissa yöpyneillä on kuitenkin riski sairastua legionellakuumeeseen. Heitä on kehotettu hakeutumaan hoitoon, jos kuume nousee yli 38 asteen. Lääkäriin ei kuitenkaan tarvitse mennä enää, jos oireet ovat jo hävinneet.

Itämisaika tartunnalle altistumisesta ensimmäisiin oireisiin on kahdesta neljääntoista päivään, joten hotellissa yöpyneiden suomalaisten sairastusriski on Asikaisen mukaan käytännössä ohi heinäkuun loppuun mennessä.

Kansanterveyslaitos on ottanut yhteyttä hotellissa kesäkuun 21. päivän jälkeen yöpyneisiin suomalaismatkailijoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.