Mainos

Bulgariassa ei ole vielä yhtään jätteidenkäsittelylaitosta

EU komissio antoi Bulgarialle aiheesta jo varoituksen.

Vuoden ikäisessä EU-maassa Bulgariassa ei ole edelleenkään yhtään jätteidenkäsittelylaitosta. Pääkaupungissa Sofiassa jäteongelmaa on yritetty ratkaista esimerkiksi pakkaamalla roskia.

Euroopan komissio on antanut Sofialle asiasta varoituksen. Muutokset eivät kuitenkaan entisessä kommunistisessa valtiossa tapahdu yhdessä yössä.

Suomalainen Tero Halmari työskentelee investointiyrityksessä, joka omistaa Sofian jätteidenkuljetuksesta vastaavan firman.

- Täytyy muistaa, että Bulgariassa nämä muutosprosessit on alkaneet myöhempään kuin muissa näissä maissa jotka on siirtyneet kommunistisesta taloudesta markkinatalouteen. Täällä nämä muutosprosessit alkoivat 1997, koska silloin oli ensimmäinen reformihallitus, Halmari kertoo

Kehno jätejärjestelmä alkoi syksyllä kiinnostaa jo Euroopan komissiotakin, joka on antanut aiheesta tuoreelle EU-jäsenelle varoituksen.

Sofian kaupunki päättikin uudesta väliaikaisesta ratkaisusta, nyt jätteitä kuljetetaan kymmenen kilometrin päähän keskustasta, keskelle asutusta.

- Tämä Suhodolin kaatopaikka oli vielä jokin aika sitten kiinni asukkaiden protestien vuoksi. Nyt se on kuitenkin avattu uudelleen, koska kaupunki on laskenut, että sinne mahtuu ainakin vielä 20 kuukauden jätteet, Halmari kertoo.

Mitä puolentoista vuoden kuluttua sitten tapahtuu, on vielä epäselvää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.