Mainos

Bulgarian presidentinvaaleissa tarvitaan toinen kierros

Vain 41 prosenttia äänioikeutetuista kävi tänään vaaliuurnilla. Istuvan presidentin haastajaksi nousi kansallismielinen Volen Siderov.

Bulgarian presidentinvaaleissa tarvitaan toinen kierros. Vain 41 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä tänään pidetyissä vaaleissa.

Nykyisen presidentin Georgi Parvanovin uskotaan voittavan selkeästi toisella äänestyskierroksella, joka pidetään ensi sunnuntaina. Ovensuukyselyjen mukaan Parvanov oli saamassa lähes 60 prosenttia annetuista äänistä.

Parvanovin haastajaksi tulee äärioikeiston kansallismielinen Volen Siderov, jolle kyselyt povasivat noin 20 prosentin äänisaalista.

Parvanov kävi äänestämässä jo aamupäivällä pääkaupungissa Sofiassa. - Äänestän rauhallisen ja vakaan Bulgarian puolesta, hän tyytyi toteamaan.

Siderov puolestaan peräänkuulutti vahvaa presidenttiä. - Minun ääneni menee vallanpitäjälle, jolla on rohkeutta, voimaa ja halua kitkeä maasta korruptio, sanoi Siderov äänestettyään.

Siderov lupasi myös estää bulgarialaisten "kansanmurhan", jos hänet valitaan. Hän ei ole vaalikampanjan aikana - eikä ennenkään - peitellyt vastenmielisyyttään Bulgarian vähemmistöjä, turkkilaisia ja romaneja, kohtaan.

Bulgaria liittyi Parvanovin johdolla sotilasliitto Natoon vuonna 2004, ja maasta on tulossa Euroopan unionin jäsenvaltio ensi vuoden alussa.

Lopullisten vaalitulosten on määrä valmistua vasta huomenna.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.