Mainos

Bulgarian oppositio torjui hallitusyhteistyön

Bulgarian tärkein oppositiopuolue ja presidentti Petar Stojanov torjuivat tänään sosialistien tarjouksen hallitusyhteistyöstä. Tämän jälkeen vaikuttaa siltä, että sosialistit muodostavat yksin hallituksen - laajasta vastustuksesta huolimatta. Oppositiossa oleva demokraattisten voimien liitto UDF ilmoitti, että puolue suostuu neuvottelemaan vain jos sosialistit ensin luopuvat viime viikolla saamastaan hallituksen muodostamistehtävästä.

Presidentti Stojanovin edustaja puolestaan sanoi, ettei presidentti ryhdy välittäjäksi neuvotteluissa niin kauan kuin sosialistien aiemmat neuvotteluvaltuudet ovat vielä voimassa.

Esittäessään tänään tarjouksensa oppositiolle sosialistisen puolueen johtaja Georgi Parvanov sanoi, että jos hänen tarjouksensa torjutaan, sosialistit muodostavat hallituksen yksin. Sen kokoonpano ilmoitetaan jo huomenna.

Sosialistisen puolueen johdon pohtiessa tänään hallituskuvioita opiskelijat piirittivät puolueen päämajan ja huusivat kommunismin vastaisia iskulauseita. Opiskelijat ja opposition kannattajat ovat jo 28 päivää osoittaneet mieltään sosialisteja vastaan.

Mielenosoitusten keskeinen vaatimus on uudet vaalit. Bulgarian hallitus on ollut toimintakyvytön siitä lähtien kun pääministeri Zhan Videnov erosi joulukuussa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.