Mainos

Bulgarian neuvotteluissa ei tulosta

Bulgarian poliittista kriisiä koskevissa neuvotteluissa ei saatu aikaan tulosta tänään. Palavia soihtuja kantaneet opiskelijat marssivat jälleen ilalla maan pääkaupungissa Sofiassa vaatien ennenaikaisten vaalien järjestämistä.

Hallituspuolueen eli sosialistien ja opposition neuvotteluja on johtanut maan uusi presidentti Petar Stojanov. Kumpikaan osapuoli ei osoittanut tänään halua myönnytyksiin, mutta sosialistien riveissä on alkanut näkyä hajaannusta.

Yksi sosialistien kansanedustaja kertoi jättävänsä puolueen. Myös kaksi muuta puolueen kansanedustajaa ovat antaneet tukensa opposition vaatimuksille ennenaikaisten vaalien järjestämisestä. Arviolta 2000 opiskelijaa osallistui mielenosoitusmarssiin, ja tuhannet muut ihmiset osoittivat mieltään katedraalin ulkopuolella Sofiassa.

-On selvää, ettei mikään vuoropuhelu ole mahdollista emmekä näe mitään syytä jatkaa neuvotteluja, kertoi oppositiojohtaja Ivan Kostov väkijoukolle. -Voitto tulee olemaan meidän, hän jatkoi vielä.

Poliittisten lähteiden mukaan presidentti Stojanov yrittää saada osapuolet uudelleen neuvotteluihin sunnuntaina. Oppositio puolestaan toivoo, että tarpeeksi suuri määrä hallitsevan puolueen kansanedustajia asettuu tukemaan opposition kantaa vaalien järjestämisestä.

Bulgarian perustuslain mukaan Stojanovin on pyydettävä parlamentin suurinta puoluetta eli sosialisteja muodostamaan uusi hallitus. Oppositio on puolestaan sanonut jatkavansa mielenosoituksia, kunnes sosialistit suostuvat vaalien järjestämiseen jo maaliskuussa.

Ammattiyhdistysten ja opiskeilijoiden yhteinen lakkokomitea päätti tänään järjestää ensi viikolla yleislakon opposition vaatimusten tukemiseksi, kertoi Bulgarian radio. Yleislakon tarkkaa aikaa ei ole vielä päätetty, vaan se riippuu poliittisesta tilanteesta.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.