Mainos

Bulgarialaisia turvapaikanhakijoita saapui Suomeen

Suomeen tuli viikonvaihteessa muutama uusi turvapaikkaa hakeva Bulgarian romani Ruotsista. Bulgarialaisia turvapaikanhakijoita on tullut maahamme kesän aikana joitakin kymmeniä, ja lisää on odotettavissa. Hakijat sijoitetaan vastaanottokeskuksiin eri puolille Suomea.

Komisario Jaakko Heinilä Helsingin ulkomaalaispoliisista kertoo, että lähes kaikki bulgarialaiset ovat tulleet maahamme Ruotsin kautta. Osa heistä on hakenut aikaisemmin turvapaikkaa myös Norjasta. Heinilän mukaan turvapaikanhakijat ovat todennäköisesti saaneet kielteisen päätöksen niin Norjasta kuin Ruotsistakin. Asiaa selvitetään parhaillaan. Jos turvapaikkahakemuksen käsittely on vielä kesken toisessa maassa, voidaan Suomesta tehdä takaisinottopyyntö.

Vielä ei ole tiedossa, esittävätkö bulgarialaiset hakemuksissaan samanlaisia perusteita kuin Romanian romanit, joista viimeinen iso joukko palautettiin kotimaahansa eilen. Heinilän mukaan on kuitenkin epätodennäköistä, että hakemus hyväksytään Suomessa, jos se on hylätty naapurimaassa.

-On vaikea kuvitella, miten perusteet tässä välillä muuttuisivat, kun tullaan Ruotsista Suomeen, toteaa Heinilä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.