Mainos

Bulgarialaishoitajien kunnianloukkaussyyte nurin Libyassa

Viisi bulgarialaishoitajaa ja yksi palestiinalaislääkäri tuomittiin viime joulukuussa kuolemaan hivin levittämisestä libyalaisessa sairaalassa. EU ja Yhdysvallat toivovat, että kuusikko vielä armahdetaan ja päästetään poistumaan maasta.

Libyalainen tuomioistuin on hylännyt kunnianloukkaussyytteet, jotka oli nostettu viittä bulgarialaishoitajaa ja yhtä palestiinalaislääkäriä vastaan. Heidät tuomittiin viime joulukuussa kuolemaan hivin levittämisestä paikallisessa sairaalassa.

Hoitajat ja lääkärit olivat syyttäneet kolmea libyalaista poliisia ja lääkäriä kidutuksesta, kun heitä kuulusteltiin hiv-tartunnoista. Syyttäjä oli vaatinut kunnianloukkauksesta kuuden vuoden vankeusrangaistusta.

Syytetyt vangittiin Libyassa vuonna 1999, kun virus oli tarttunut verensiirrossa yli 400 lapseen Bengasin kaupungissa Välimeren rannikolla. Hoitajat ja lääkäri kiistivät syyllisyytensä.

Kansainvälisten asiantuntijoiden mukaan tartunnat alkoivat levitä ennen kuin tuomitut olivat edes tulleet sairaalaan. EU ja Yhdysvallat toivovat, että kuusikko vielä armahdetaan ja päästetään poistumaan maasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.