Mainos

Bulgarialaiset hämäräliikemiehet turvautuvat EU-ehdokkuuteen

Bulgariassa useat talousrikoksista syytetyt liikemiehet ovat hankkineet itselleen suojan oikeudenkäynneiltä listautumalla eurovaaliehdokkaiksi.

Viime viikolla sofialainen tuomioistuin keskeytti entisen jalkapallopomon Alexander Tomovin (kuvassa) oikeudenkäynnin. Päätös tehtiin, koska Tomov oli rekisteröitynyt Bulgarian Sosiaalidemokraattisen puolueen ehdokkaaksi sekä eurovaaleissa että parlamenttivaaleissa. Asiasta kertoi sofialainen Novinite-uutistoimisto.

CSKA -jalkapalloseuran entistä presidenttiä syytetään 18 miljoonan euron kavaltamisesta ja asiakirjojen väärntämisestä.

Bulgarian lainsäädännön mukaan kaikki ehdokkaita koskevat oikeustoimet keskeytetään vaalien ajaksi.

EU:n komissio on kritisoinut Bulgarian oikeusjärjestelmää useita kertoja. Komission raportin mukaan on tyypillistä, että todistusaineisto katoaa pitkien oikeudenkäyntien aikana ja silminnäkijät yllättäen unohtavat näkemänsä.

Bulgarian lehdistössä on arveltu, että vaaliehdokkuuden tuoma suoja-aika auttaa epäiltyjä "puhdistautumaan" syytteistään. Tomovin oikeudenkäynti voi jatkua aikaisintaan syksyllä.

Isä ja poika pyrkivät parlamenttiin

Tomov ei ole ainoa politiikasta innostunut liikemies. Maan korkein oikeus on myöntänyt ehdokkuuden myötä syytesuojan myös jalkapallopomo Ivaylo Drajeville. Miestä syytetään kahdesta kuolemantuottamuksesta ja talousrikoksista. Hän on niin ikään Bulgarian Sosiaalidemokraattisen puolueen listoilla.

Kaksi varnalaista liikemiestä, Vesselin ja Hristo Danov on pidätetty rahanpesuepäilyjen takia. Lisäksi heitä syytetään parituksesta ja yhteyksistä rikollisiin toimijoihin. He ovat listautuneet Bulgarian Isänmaallisen liiton listoille maan parlamenttivaaleissa.

Isä ja poika Danov eivät kuitenkaan päässeet vapaalle jalalle käymään vaalikampanjaansa. Syyttäjän mukaan miehiä ei vapauteta, koska heitä epäillään erityisen vakavista rikoksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.