Mainos

Budjettiriihi alkoi kuumana – kuka menettää kasvonsa vanhuslaissa?

Aamulla alkaneen budjettiriihen kuumin poliitinen kysymys on yhä auki: vanhuslain henkilöstömitoitukset.

MTV3 Uutisten neuvottelulähteistä saaman tiedon mukaan vanhuspalvelulain monet yksityiskohdat - mm. kotipalvelut ja kotihoidon parantaminen – on jo saatu sovittua, mutta laitoshoidon hoitajamäärän henkilöstömitoitus on yhä auki.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) esittää seitsemää hoitajaa kymmentä hoidettavaa kohden, mutta tämä ei käy kokoomuslaiselle sosiaali- ja terveysministerille Paula Riskolle. Eilisillan neuvotteluissa vihreät liittyivät kokoomuksen kannalle.

Tiukassa poliittisessa väännössä päivän kysymys kuuluukin: kuka menettää kasvonsa periaatteelliseksi muuttuneessa riidassa?

Yksi mahdollisuus on myös se, että koko uudistus lykkääntyy budjettiriihen jälkeiseen aikaan. Tämä ei taas kertoisi hyvää hallituksen päätöksentekokyvystä. Varsinkin keskustaoppositio ottaa ilon irti tilanteesta, sillä se jättää asiasta välikysymyksen heti kun eduskunta kokoontuu ensi viikolla.

Budjettiriihi on myös historiallinen, sillä se jää valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailaksen osalta viimeiseksi. Eläkeikään tulossa oleva Sailas on ollut virkamiehenä tekemässä peräti 36 budjettia yhtäjaksoisesti. Määrä on sama kuin valtiovarainministeri Jutta Urpilaisella (sd.) on vuosia takanaan.

Tänään selvisi, että myös pääministerin ykkösavustajalle Jussi Kekkoselle (kok.) riihi on ainakin tällä erää viimeinen. Aamun Kauppalehti kertoo, että Kekkonen jättää tehtävänsä kokoomuksen ministeriryhmän sihteerinä ja Kataisen avustajana ja siirtyy konsulttiyhtiö Milttonin leipiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.