Mainos

Budjettiriihestä odotetaan sopuisaa

Budjettiriihen odotetaan sujuvan ilman suuria kiistoja, sillä asioita on valmisteltu pitkään hallituspuolueiden ja ministeriöiden kesken.

Budjetti

Helsingin Säätytalolla tänään alkavista budjettineuvotteluista odotetaan sopuisia. Pahimpia erimielisyyksiä on tasoiteltu jo aiemmin hallituspuolueiden ja ministeriöiden neuvotteluissa.

Ainakin lapsiperheiden aseman parantamiseksi hallituksella on monta ajatusta. Kodinhoidontukea ollaan korottamassa 42 eurolla kuussa. Myös pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan etsitään liärahaa. Lisäksi pätkätöissä olevien äitiyspäivärahaan haetaan parannuksia. Suunnitelmien takuuksi ollaan perustamassa lapsiasiainvaltuuten virkaa.

Myös liikenteeseen ollaan suuntaamassa tuntuvaa lisärahoitusta. Merkittäviä hankkeita ovat E-18 moottoritien Lohjan ja Muurlan välinen osuus, Helsingin hakamäentie ja Vuosaaren satama.

Rahaa pitäisi löytyä myös rataverkon perusparannuksiin sekä matkustaja-alusten tukeen, joka on tarkoitus kaksinkertaistaa.

Tuloverojen alentamisesta ei alkavissa budjettineuvotteluissa puhuta sillä veronalennuskeskustelut jäävät loppuvuodesta mahdollisesti syntyvän keskitetyn tuloratkaisun yhteyteen. Eduskunta saa ensi vuoden budjetin ihmeteltäväkseen syyskuun alussa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 18.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.