Mainos

Budjettiriihessä etsitään miljoonien säästöjä

Hallitus jatkaa tänään neuvottelujaan valtion ensi vuoden budjetista.

Tämänpäiväisten neuvotteluiden tavoitteena on muun muassa löytää reilut 200 miljoonaa euroa säästöjä muista menoista työllisyyden hyväksi.

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan menosiirrot ovat valtaosaltaan kertaluontoisia eli yhteen vuoteen liittyviä. Kehitysyhteistyövaroista aiotaan leikata vain suunniteltua kasvua.

Veronmaksajain keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen uskoo, että tuloverotuksessa ollaan tekemässä mittavia ratkaisuja.

- Tätä lamaa hoidetaan aivan eri lailla kuin viime lamaa. Viimeksi tässä vaiheessa kiristettiin kovin tuloverotusta, mitä ei nyt aiota tehdä. Se helpottaa tilannetta, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Lehtinen kertoo.

Lehtinen on sitä mieltä, että tämän vaalikauden alv-ratkaisut on nyt tehty. Eilen hallitus sopi ruoan alv:n alennuksesta ja yleisen arvonlisäveron nostosta.

- En ole kovin innostunut tästä ruoan alv-alennuksesta, nettoratkaisuna se on nolla, mutta ei se toisaalta kovin haitallinenkaan ole, Lehtinen miettii.

Seuraavalle vaalikaudelle Lehtinen odottaa verokantauudistusta, jolloin verotukseen tehdään rakenteellinen muutos.

- Suomessa ei mennä tasaveromalliin. Tuloverotuksessa ei tulla luopumaan progressiivisesta verotuksesta. Ensi vaalikaudella, kun rakenteita uudistetaan, voidaan ansioverotusta hieman laskea, Lehtinen sanoo.

Budjettiriihi päättyy iltapäivällä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.