Mainos

Budjettineuvottelut päättyivät tältä päivältä

Pieni- ja keskituloisille on luvassa veronkevennyksiä.

Budjettineuvottelut ovat päättyneet tältä päivältä Helsingin Säätytalolla.

Pääministeri Matti Vanhasen vetämässä tiedotustilaisuudessa pääministeri totesi, että talousnäkymät ovat huonontuneet selkeästi. Hallitus on tässä talousnäkymässä päättänyt veroratkaisusista, joiden vaikutuksesta kotitalouksien ostovoima tulee nousemaan 3,5 prosentin verran.

Hallitus tekee ansiotuloverotuksen kevennyksiä, joiden vaikutus kohdistuu pääministerin mukaan etenkin pieni- ja keskituloisiin. Eläkeläisten verotukseen tulee noin 200 miljoonan euron kevennykset.

Hallitus neuvottelee valtion ensi vuoden budjetista vielä huomenna.

Hallitusta oli aamulla vastaanottamassa mielenosoitus sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Snellmanin aukiolle Säätytaloa vastapäätä oli kokoontunut muutamia kymmeniä ihmistä, jotka muun muassa vaativat kaikkein köyhimmille sataa euroa lisää.

Ennen budjettiriihtä kokoontui myös talousneuvosto, joka on hallituksen, tärkeimpien etujärjestöjen ja Suomen Pankin yhteinen elin.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoi aamulla, että veroratkaisussa ollaan lähellä sopua. Tavoitteena oli tehdä sellaisia veroratkaisuja, jotka kannustavat työntekoon ja auttavat pahimman taloussuhdanteen yli. Verotuksen progressiota ei Kataisen mukaan pitäisi kiristää, koska se on myrkkyä pieni- ja keskituloisten elämässä.

Mielenosoittajat ottivat ministerit vastaan Säätytalolla

Helsingin sosiaaliasiamiehet ry:n puheenjohtaja Lilli Autti oli järjestämässä aamupäivällä mielenosoitusta Säätytalon edustalla. Mielenosoittajat vaativat pikaista sadan euron korotusta toimeentulotukeen sekä terveydenhuollon kuluihin ja lääkekuluihin yhteistä maksukattoa. Autin mukaan perustoimeentulotuki on jäänyt pahasti jälkeen yleisestä hintatasosta.

- Toimme esiin sen, että tuloköyhyys pitää saada nyt pois. Kansalaismielipide, jonka mukaan tuloerot ovat kasvaneet, pitäsi ottaa päätöksenteossa huomioon, Autti selvitti MTV3:n uutisille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.