Mainos

Budjettineuvottelut jatkuivat

Valtiovarainministeriö jatkoi tänään ministeriökohtaisia budjettineuvotteluja liikenneministeriön, opetusministeriön, sisäministeriön ja työministeriön kanssa. Opetusministeriön osalta neuvoteltiin muun muassa kirjastotukeen tulevasta viiden prosentin korotuksesta.

Lindén, Suvi

Valtiovarainministeriön budjettineuvotteluissa kulttuuriministeri Suvi Lindén (kuvassa)kertoi ministeriön suostuneen valtiovarainministeriön esitykseen, jonka mukaan rahat korotukseen otettaisiin veikkausvarojen tuoton odotetusta lisäyksestä.

Valtiovarainministeriö laskee optimistisesti, että Veikkauksen tuotto kasvaisi 53 miljoonaa markkaa. Tämä riittäisi kirjastoille, joten veikkausvoittovarojen perinteiset käyttäjät kulttuuri, nuoriso ja liikunta saisivat pitää nykyisen rahoituksensa ilman leikkauksia tai korotuksia.

Lindén toteaa asian olevan periaatteellisesti kipeä, kun eduskuntakin on edellyttänyt kirjastojen lakisääteisen tuen maksamista muista kuin veikkausvaroista. Kulttuuriministeri on kuitenkin tyytyväinen siihen, että valtiovarainministeriö varasi jo omassa esityksessään Kansallisoopperan lisäeläkkeisiin sekä oopperan ja kansallisteatterin palkankorotuksiin tarvittavat miljoonat.

Lisäksi kulttuurilaitosten toimintamenoihin luvattiin nyt pieni korotus. Liikenneministeriön budjetista ei löytynyt kiistoja sen vertaa, että ministeri Olli-Pekka Heinonen olisi niitä edes kommentoinut. Keskustelua käytiin muun muassa merenkulkulaitoksen toimintamenojen ja sen perimien maksujen määristä sekä liikenneministeriölle tulevaisuuspaketissa sovittujen varojen ajoittamisesta.

Parin viikon kuluttua pidjettävään budjettiriiheen siirtyvät ratkaistavaksi muun muassa poliisimäärärahat ja kuntien harkinnanvaraiset rahoitusosuudet. Puitavaksi viedään myös esiopetuksen koulukuljetukset ja työttömien koulutusrahat.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.