Mainos

Budjettiin 60-70 miljoonaa euroa menolisäyksiä

Budjettineuvotteluissa on otettu askel eteenpäin. Ministerien välinen öinen kiista lisämenoista on saatu nyt sovittua ja uusia menoja budjettiesitykseen hyväksytään enintään 60-70 miljoonaa euroa. Ratkaisun toivotaan jouduttavan budjettineuvottelujen viimeisiä vaiheita.

Sinikka Mönkäre

Hallitus on sopinut, että uusia menolisäyksiä hallituksen budjettiesitykseen hyväksytään enintään 60-70 miljoonan euron verran. Asiasta sovittiin hallituksen budjettineuvotteluissa aamupäivällä sen jälkeen, kun budjettiesityksen valmistelu oli yöllä jumiutunut kiistoihin useiden ministereiden vaatimista lisärahoista. Tilanne sai valtiovarainministeri Sauli Niinistön vaatimaan hallitukselta selvää päätöstä hyväksyttävien menojen ylärajasta. Aamun ratkaisun uskotaan vauhdittavan budjettineuvottelujen loppusuoraa. Menokattoon ei lasketa kuitenkaan mukaan eräitä työllisyyteen liittyviä menolisäyksiä, joista hallitus sopi jo myöhään eilen. Niinistö laskee, että yhdessä niiden kanssa budjettiriihessä tehtävät menolisäykset jäävät jonkin verran alle sadan miljoonan euron. Neuvottelujen alkaessa vaatimuksia menojen lisäyksistä oli vielä noin 750 miljoonaa euroa

Hallituksen budjettineuvottelut pyritään saamaan päätökseen iltapäivän aikana. Ratkaisematta on eräiden menolisäysten lisäksi ensi vuoden veroista päättäminen. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.