Mainos

Budjettiesitys valmistui

Hallitus on saanut valmiiksi esityksensä valtion ensi vuoden talousarvioksi. Sen loppusummaksi tuli noin 196,6 miljardia markkaa.

Budjetti

Avoinna oli vielä kysymys siitä, korotetaanko budjetissa puoluetukea. Asiasta käytiin neuvotteluja hallitusryhmien puheenjohtajien kesken. Kehitysyhteistyörahoihin lisättiin lopulta 55 miljoonaa markkaa valtiovarainministeriön esitykseen verrattuna. Kuntien harkinnanvaraisiin avustuksiin neuvoteltiin 20 miljoonan markan lisäys.

Hammashuollon korvaus laajenee


Sairausvakuutuksen korvauksen saaminen hammashuollon kustannuksiin laajenee ensi vuonna uusiin ikäluokkiin. Asiasta sovittiin jo aamulla.

Sopimuksen mukaan uudistus koskee vuonna 1946 ja sen jälkeen syntyneitä. Muutos tulee voimaan ensi vuoden maaliskuun alusta. Tällä hetkellä korvausta saavat 1956 ja sen jälkeen syntyneet. Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perhon tavoitteena on, että oikeus korvauksiin ulotettaisiin koko aikuisväestöön vuoden 2002 lokakuun alusta. Kansaneläkkeisiin tulossa oleva 50 markan tasokorotus toteutuu ensi kesäkuun alussa. Asiasta sovittiin jo aiemmin yöllä.

Kotityön tukeen tulee veromalli

Kotityön tukijärjestelmää aiotaan jatkaa. Tukea voi jatkossa saada koko maassa ainoastaan verovähennyksenä. Ministerit sopivat sellaisen veromallin valmistelusta, joka tekisi mahdolliseksi tehdä vähennyksen myös kunnallisverosta, jos työn teettäjä ei maksa valtionveroa. Suomeen vastaanotettavien kiintiöpakolaisten määrä nousee nykyisestä 700:sta 750:een vuodessa.
(STT)

Katso Ulla Hakkaraisen juttu Huomenta Suomessa.
Hallituksen budjetti-infon ministereiden avauspuheenvuorot ovat kuultavissa valtioneuvoston kotisivuilla.

Äänitys löytyy osoitteesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.