Mainos

Budjetti saa kehuja ja moitteita

Valtion ensi vuoden talousarvio on saanut paljon kiitosta, mutta myös moitteita.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Esa Swanljung on tyytyväinen budjetin yleisiin linjauksiin mutta hän ei hyväksy työnantajamaksujen alentamista. Budjetti saa moitteita myös työllisyyden hoidon ja aluepolitiikan osalta.

Budjetin julkistamistilaisuus


Teollisuuden ja työnantajien keskusliitto TT puolestaan kiittelee hallituksen tavoitetta alentaa ansiotulojen verotusta. Valtion velkaa voitaisiin kuitenkin liiton mielestä lyhentää suunniteltua nopeammin.

Suomen yrittäjien mukaan budjettiesitys luo hyvän pohjan syksyn tulosopimukselle. Pk-yritysten kuljetustukien leikkauksia yrittäjät eivät kuitenkaan hyväksy.

Energia-alan Keskusliiton Finergyn toimitusjohtaja Ilmari Peltolan mukaan hallituksen kannanotto tukee osaltaan energia-alan energiapoliittisia tavoitteita, joihin kuuluu sähkön tuotantorakenteen säilyttäminen edullisena ja monipuolisena sekä myös ydinvoimakapasiteetin lisääminen.

SAK, MTK ja Akava kritisoivat

Suurin palkansaajakeskusjärjestö SAK harmittelee hallituksen aikeita leikata aikuisten ammatillisen koulutuksen määrärahoja. SAK:n mukaan leikkauksilla vaarannetaan jopa kymmenen tuhannen ihmisen mahdollisuudet jatkokoulutukseen.

Maa- ja metsätaloustuottajien keskusjärjestö puolestaan arvostelee maatalouden kansallisen tuen leikkauksia. Järjestö kummastelee myös sitä, että budjetissa ei ole varauduttu satovahinkojen korvaamiseen, vaikka eteläinen Suomi joutui kokemaan toisen perättäisen kadon .

Akateemisten keskusjärjestö Akava puolestaan pitää harkitsemattomana opiskelijoiden asumistuen heikennystä.

Palvelutyönantajien mukaan budjetti asettaa elinkeinot eriarvoiseen asemaan mm. yritystukien jaossa. Kuntaliiton mukaan budjetti ei tasaa myöskään kuntien taloudellisia eroja riittävästi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.