Mainos

Budjetti poiki pitkät puheet

Valtion talousarvio valmistuu eduskunnan käsittelystä tänään.

Kuluvan vaalikauden viimeiset budjettipäätökset lyödään kiinni kello 12 alkavassa istunnossa.

Iltapäivän äänestyksiä edelsi poikkeuksellisen pitkäksi venynyt budjettipuheiden virta. Eilen puolilta päivin alkanut keskustelu jatkui iltapäivän taukoa lukuunottamatta ilman katkoksia tähän aamuun noin kello 10:een.

Yöllä eduskunnassa kiisteltiin erityisesti valtion osallistumisesta Helsingin Vuosaareen tulevan sataman liikenneväylien rakentamiseen. Vastustajien mielestä hallituspuolueiden edustajia ostettiin tukemaan Vuosaari-hanketta ottamalla valtion budjettiin eräitä uusia tiehankkeita eri puolilla maata.

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmissä arvioidaan, että vastarinta niiden sisällä asiaa kohtaan on jonkin verran laantunut. Kun eduskunta ensimmäisen kerran äänesti Vuosaari-tuesta alkukesästä, vastustajien rintamassa oli vielä 22 hallituspuolueiden edustajaa.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi myötäili yön keskustelussa eduskunnan budjettiin lisäämiä tiehankkeita. Lisäys mahdollistaa eräiden uusien tiehankkeiden alkamisen ensi vuonna.

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö sen sijaan on arvostellut kovin sanoin asiaa. Niinistö on antanut ymmärtää, että hän saattaisi äänestää mukana uusia tierahoja vastaan.

Kansanedustajat pääsevät perjantaina runsaan kahden viikon joulutauolle. Eduskuntatyö jatkuu 7. tammikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.