Mainos

Budjeteista sopu - tällaisia vaikutuksia perheille ja opiskelijoille

Hallitus on päässyt sopuun ensi vuoden budjetista ja tämän vuoden toisesta lisäbudjetista. Myös budjettitiedote on julkaistu.

Hallitus esittää valtion ensi vuoden budjetiksi 53,9:ää miljardia euroa. Säästöjä tulee muun muassa kuntien valtionosuuksiin, puolustusvoimien toimintamenoihin ja materiaalihankintoihin sekä kehitysyhteistyöhön.

Budjettiesitys on 6,7 miljardia alijäämäinen.

Valtioneuvosto kertoo tiedotteessaan muun muassa siitä, että hallitus päätti kasvua ja työllisyyttä tukevista budjettiesityksistä. Yritysten kasvu- ja työllistämismahdollisuuksia päätettiin tukea voimakkaasti muun muassa alentamalla yhteisöverokantaa vuoden 2014 alusta.

Hallitus on myös päättänyt panostaa työhön ja hyvinvointiin liittyviin asioihin. Esimerkiksi osatyökykyisten työllistämisohjelma käynnistetään ensi vuoden alusta ja osasairauspäivärahakauden enimmäiskestoa pidennetään.

Myös ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoihin osoitetaan lisämääräraha. Opiskelijoiden asemaa parantaa myös se, että opintoraha sidotaan indeksiin 1.8.2014 alkaen.

Työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisen parantamiseksi otetaan vuonna 2014 käyttöön joustava hoitoraha, mikä kannustaisi myös lyhyen osa-aikatyön tekemiseen.

Hallitus haluaa vahvistaa kasvua erilaisilla rakentamishankkeilla.

Kuntatalous on budjettitiedotteen mukaan kiristymässä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.