Bubi-huuhkaja sai kunniaa

Olympiastadionilla asustellut huuhkaja pääsi kuuluisuuteen, kun se keskeytti Suomen ja Belgian välisen jalkapallo-ottelun.

Kaupunkitoimittajat valitsivat tiistaina Vuoden kaupunkilaisen, jonka ura on varmasti noussut siivilleen. Tarkemmin sanoen kesäkuun kuudentena.

Tuolloin täyteen pakattu Olympiastadion sai kerrankin nähdä kentällä jotain yllättävää, hienoa ja mieleenpainuvaa. Ja vielä Suomen jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaottelussa.

17. peliminuutin kohdalla ottelu keskeytyi ja näytös alkoi. Ottelua stadionin yläparvelta tarkkaillut suuri huuhkaja lehahti kentän nurmelle. Pöllö kävi vielä istahtamassa sekä kotijoukkueen että vierasjoukkue Belgian maaleilla.

Muutama minuutti riitti yön kuninkaalle, joka lensi stadionin valoista suoraan kuuluisuuteen. Suomi nimittäin niittasi avausmaalin Belgian verkkoon heti huuhkajan lähdön jälkeen, ja lopulta Belgia upposi 2-0. Huuhkajaa kiiteltiin Suomessa ja haukuttiin Belgiassa. Harvinainen vieras noteerattiin tiedotusvälineissä eri puolilla maailmaa.

Suomessa jalkapallomaajoukkue nimettiin Huuhkajiksi. Huuhkajaa taas oli jo aiemmin alettu sanoa Bubiksi, urheiluselostajan mukaan. Bubi kun oli viihtynyt stadionilla jo tammikuusta lähtien.

Sen jälkeen Bubia ei ole suurissa tapahtumissa näkynyt, mutta Helsingin keskustassa on usein nähty huuhkaja, jota on arveltu Bubiksi. Siten Vuoden kaupunkilaisen tunnustus menee varsin urbaanille persoonalle.

Kaupunkitoimittajien yhdistys palkitsee Bubin Tuula Juutin taiteilemalla grafiikalla. Koska palkittavan asuinpaikka on arvailujen varassa, teos sijoitetaan Olympiastadionille.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat