BT ja Telenor Telenordian pääomistajiksi

Brittiläinen teleoperaattori British Telecommunications (BT) ja norjalainen Telenor ovat ostaneet Tele Danmarkin 33 prosentin omistusosuuden Telenordiasta. BT ja Telenor omistavat oston jälkeen kumpikin 50 prosenttia Telenordiasta.

-Uudet omistusjärjestelyt parantavat asemaamme telecom-alan kovassa kilpailutilanteessa. Kansainvälisten laajakaistayhteyksien lisäksi olemme tosissamme mukana myös tulevaisuuden mobiilimarkkinoilla: jätimme viime perjantaina hakemuksemme Ruotsin umts-lisenssistä, Telenordian toimitusjohtaja Erik Heilborn kertoo.

-Olemme sitoutuneet Telenordiaan ja vahvistamme mukanaoloamme yrityksessä, sanoo BT:n Pohjoismaiden johtaja Derek Brinkley.

Telenordia on kansainvälisiä data-, Internet- ja puhepalveluja tarjoava teleliikenneoperaattori. Telenordia tarjoaa tietoliikenneyhteydet omistajiensa ja kansainvälisten yhteistyöyrityksiensä operoimissa verkoissa Skandinaviassa, Euroopassa sekä globaalisti BT:n ja AT&T:n omistaman Concert-verkon kautta. Farland-runkoverkko CoreLink-palveluineen mahdollistaa Euroopan laajuiset gigabittitason yhteydet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat