Mainos

Brysselissä taistellaan nyt Britannian EU-virastoista – kisassa mukana myös Suomi ja Ruotsi

Yksi tämän ja seuraavan EU-huippukokouksen kiistakysymyksistä on se, mitä tapahtuu Britannian nykyisille EU-virastoille.

Lontoossa on tällä hetkellä EU:n lääkevirasto EMA sekä pankkivirasto EBA. Lähes kaikki EU-maat haluaisivat ne itselleen.

Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk haluavat tehdä asiasta aikatauluehdotuksen mahdollisimman pian, mielellään jo lähiviikkoina, ja asian halutaan etenevän jo kesäkuun huippukokoukseen mennessä, kertovat nimettömät EU-lähteet unionia seuraavalle Euractiv-lehdelle. Samojen lähteiden mukaan keskustelu virastoista tulee olemaan osa tämän päivän kokousta.

Britannialle laitosten menettäminen on kova pala, sillä niiden ympärillä pyörii runsaasti rahoitusta ja työpaikkoja. Lääkevirasto EMA on EU:n kolmanneksi suurin virasto.

Vastaavasti halukkaita ottajia olisi paljon. Mm. Suomi on ilmoittautunut mukaan kisaan siitä. Myös Ruotsi lobbaa kiivaasti viraston saamiseksi Ruotsiin. Muita innokkaita olisivat ainakin Tanska, Irlanti, Espanja ja Italia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.