Brysselin maine vakoilijoiden pesänä tunnetaan ulkopolitiikan johdossa – sadat vakoilijat havittelevat kaupungissa tietoja: "Tämä on se keskiö, missä päätöksiä tehdään"

Brysselissä toimivien vakoilijoiden suuri määrä tiedostetaan EU:n ulkopolitiikan johdossa.

EU:n ulkopolitiikkaa ohjaavan komitean puheenjohtaja Sofie From-Emmesberger sanoo, että ulkosuhdehallinnossa tiedetään hyvin, miten herkkiä siellä käsiteltävät asiat ovat.

Saksalainen Welt am Sonntag -lehti uutisoi vastikään talon sisäisestä muistiosta, jonka mukaan Brysselissä arvioidaan olevan 250 kiinalaista ja 200 venäläistä vakoojaa.

Viime viikolla kerrottiin myös, että Belgian armeijan tiedustelupalvelun vastavakoilun päällikön epäillään luovuttaneen luottamuksellista tietoa Venäjän piikkiin työskennelleelle agentille. Paikallisen median mukaan mies on kiistänyt epäilyt, ja hänet on pidätetty virastaan. Tietovuoto on herättänyt kysymyksiä, koska Belgiassa sijaitsee keskeisiä EU-instituutioita ja Naton päämaja.

–  Tietoisuus on erittäin hyvä. Tiedetään kuinka herkkä tämä kenttä on ja kuinka kannattaa säilyttää tietoa ja kommunikoida milläkin välineellä, From-Emmesberger sanoo.

Miksi Bryssel kiinnostaa venäläisiä ja kiinalaisia vakoilijoita?

–  Tämä on se keskiö, missä päätöksiä tehdään, From-Emmesberger sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat