Mainos

Brysselin huippukokous päätettiin ilman päätöksiä

Euroalueen kiistakysymykset jäivät odotetusti auki euroalueen johtajien huippukokouksessa. Ratkaisujen etsimistä jatketaan siis keskiviikon huippukokouksessa.

Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan keskiviikon kokouksessa saavutettavat päätökset riittävät vakuuttamaan rahoitusmarkkinat. Hänen mukaansa keskusteluissa on päästy hyvin eteenpäin.

– Minulla on sellainen käsitys, että valtaosassa näistä asioista päästään nopeasti eteenpäin, Katainen sanoi tiedotustilaisuudessa huippukokouksen päättyessä.

Paljon ratkottavaa

Tekemistä on vielä muun muassa Kreikan ongelmien ratkaisemisessa, väliaikaisen vakausrahaston valtuuksien muuttamisessa ja pankkien pääomittamisen suunnitelmassa.

Katainen ei myöntänyt eikä kiistänyt tietoa, jonka mukaan Suomi ajaa Kreikan velkoihin mahdollisimman isoa leikkausta. Hän totesi Kreikka-ratkaisun olevan vielä vaiheessa, kuten myös muiden keskeisten kysymysten.

Kataisen mukaan myös Suomen pitää varautua pankkien pääomittamiseen ja niiden varainhankinnan takaamiseen. On silti hänen mukaansa erittäin epätodennäköistä, että suomalaispankit pääomittamista tarvitsisivat.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.