Bryggare, Harakka... julkkisehdokkaita peliin viime hetkillä

Eri puolueiden eduskuntavaalien ehdokaslistojen viimeisiä paikkoja täytetään täyttä häkää ennen kuin menevät kiinni lopullisesti kiinni ensi viikolla.

Uudeltamaalta ehdokkaaksi lähtee ex-kansanedustaja Arto Bryggare, joka muistetaan myös urheilu-urastaan. Bryggare voitti urheilu-urallaan 110 metrin aitajuoksussa MM-hopeaa 1983 ja ja olympiapronssin 1984.

Niin ikään Uudeltamaalta ehdokkaaksi lähtee toimittaja Timo Harakka, joka oli SDP:n ehdokkaana myös viime kevään EU-vaaleissa.

SDP:n Uudenmaan piirin listoilla on ollut auki kolme paikkaa sen jälkeen, kun ex-puoluesihteeri Mikael Jungner (sd.) jätti ehdokkuuden ja ilmoitti siirtyvänsä Kreabin palvelukseen. MTV Uutiset kertoi aiemmin, että SDP:n ehdokkaaksi lähtee Jungnerin ex-puoliso, Ylen tv-kuuluttaja Maria Jungner.

Maria Jungner kiisti ehdokkuutensa kuitenkin Iltalehdelle. Jungner kertoi SDP:n tiedustelleen häntä ehdokkaaksi. Hän harkitsi ehdokkuutta pitkään, mutta arvioi, että kykenisi tällä aikataululla tarpeeksi hyvään vaalikampanjaan.

- Siellä on varmaan listalla pidetty aika pitkään kysymysmerkkinä minulle paikkaa, Jungner kertoi Iltalehdelle.

Juttua muokattu klo 19.45. Jungner kertoi Iltalehdelle harkinneensa ehdokkuutta, mutta päätti kuitenkin jättää kampanjoinnin väliin.

Lue myös:

    Uusimmat