Mainos

Bruttokansantuote kasvussa

Bruttokansantuote kasvoi viime vuoden huhti-kesäkuusta tämän vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 6,2 prosenttia. Tammi-maaliskuussa vuosikasvu oli 3,4 prosenttia. Bruttokansantuote on lisääntynyt yhteensä 4,8 prosenttia viime vuoden alkupuoliskolta tämän vuoden alkupuoliskolle. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimista kansantalouden tilinpidon ennakkotiedoista.

Tuotannon määrä kasvoi edelleen huhti-kesäkuussa nopeasti puu- ja paperiteollisuudessa sekä metalliteollisuudessa. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto lisääntyi yli 18 prosenttia ja metalliteollisuuden lähes 13 prosenttia vuotta aiemmasta.

Talonrakentamisen tuotanto on kasvanut ripeästi koko alkuvuoden. Toisella neljänneksellä se lisääntyi viimevuotisesta yli 14 prosenttia. Myös liikenteen kasvu on jatkunut nopeana. Toisella neljänneksellä liikenteen tuotanto lisääntyi kymmeneksen vuotta aiemmasta.

Maa- ja vesirakentamisessa sekä energia- ja vesihuollossa tuotanto sitä vastoin supistui vuoden toisella neljänneksellä. Viime vuoden toisella neljänneksellä energiaa vietiin ulkomaille poikkeuksellisen paljon.

Yksityinen kulutuskin kasvussa

Yksityinen kulutus kasvoi viime vuoden huhti-kesäkuusta 3 prosenttia. Kuluttajia kiinnostivat erityisesti kestokulutustavarat, kuten autot, sähkö- ja kodinkoneet sekä sisustustarvikkeet. Rakennusinvestoinnit kasvoivat edelleen vuoden toisella neljänneksellä. Ne lisääntyivät 16 prosenttia vuotta aiemmasta. Kasvu oli erityisen nopeaa asuinrakentamisen saralla - yli 39 prosenttia edellisvuotisesta.

Kansantalouden palkkasumma kasvoi viime vuoden huhti-kesäkuusta tämän vuoden huhti-kesäkuuhun 5,7 prosenttia ja toimintaylijäämä 7,5 prosenttia. Pääsiäisen ajoittumisen takia vuoden toisella vuosineljänneksellä oli kaksi työpäivää enemmän ja ensimmäisellä neljänneksellä neljä työpäivää vähemmän kuin edellisenä vuonna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.