Mainos

Bruttokansantuote kasvoi viisi prosenttia

Bruttokansantuote lähti nopeaan kasvuun tämän vuoden alkupuolella. Bruttokansantuotteen määrä kasvoi tammi-maaliskuun aikana 5,2 prosenttia viime vuoden vastaavasta luvusta. Tieto ilmenee Tilastokeskuksen kansantalouden tilinpidon ennakkotiedoista.

Vienti kasvoi tammi-maaliskuussa 12 prosenttia ja tuonti 5,3 prosenttia. Talouden kasvua nopeuttivat vienti ja kotitalouksien kulutus. Kotitalouksien kulutusmenot lisääntyivät 4,5 prosenttia viime vuoden tammi-maaliskuusta. Koteihin hankittiin uusia koneita ja huonekaluja. Myös autojen ostoja oli siirretty uuden vuosituhannen puolelle.

Tuotannon määrä lisääntyi alkuvuodesta eniten metalliteollisuudessa, 14,1 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi 10 prosenttia. Myös rakentamisen ja liikenteen toimialoilla kasvu oli ripeää. Kansantalouden palkkasumma kasvoi runsaat 5 prosenttia.

Yritysten toimintaylijäämä kääntyi vahvaan 17 prosentin kasvuun runsaan vuoden hitaamman ajanjakson jälkeen. Tammi-maaliskuussa bruttokansantuote kasvoi Euroopan unionin tilastoviraston Eurostatin laatiman ennakon mukaan EU-maissa 3,2 prosenttia. Bruttokansantuote sisältää kaikki tammi-maaliskuun aikana tuotetut tavarat ja palvelut. Sen määrän muutoksesta on poistettu rahanarvon eli inflaation vaikutus.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.