Mainos

Bruttokansantuote jatkoi kasvuaan

Bruttokansantuotteen kasvu jatkui alkuvuonna. Tammikuusta maaliskuuhun kasvua oli 6,4 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen tänään julkaisemasta kansantalouden tilinpidon ennakkotiedoista. Eniten bruttokansantuotteen kasvuun vaikutti viennin voimakas kehitys.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä lisääntyi erityisesti tavaroiden ja palvelujen vienti - lähes 18 prosenttia edellisen vuoden vastaavista luvuista. Viennin lisäksi myös kotimarkkinoiden kehitys oli nopeaa. Yksityinen kulutus kasvoikin tarkasteluaikana 4 prosenttia.

Eniten lisääntyivät kestokulutustavaroiden, erityisesti autojen sekä sähkö- ja kodinkoneiden, hankinnat. Tuotannon aloista eniten kasvoi metalliteollisuus, 17,5 prosenttia. Erityisen nopeaa kasvu oli sähköteknisten tuotteiden valmistuksessa, sillä ala lisäsi kasvuaan 35 prosenttia viimevuotisesta.

Myös puu- ja paperiteollisuuden tuotanto kasvoi voimakkaasti eli 10 prosenttia. Rakentaminen lisääntyi lähes 9 prosenttia ja kauppa ja liikenne noin 8,5 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.