Mainos

Bruttokansantuote jatkaa kasvuaan

Bruttokansantuotteen kasvu jatkui viime vuonna. BKT kasvoi 5,6 prosenttia 686 miljardiin markkaan. Kansantalouden kasvu on jatkunut jo viiden vuoden ajan.

Eniten bruttokansantuotetta lisäsi teollisuuden tuotannon kasvu. Nopeimmin lisääntyi sähköteknisten tuotteiden kasvu.

Liikenteessä erityisen nopeasti lisääntyi teleliikenne, mutta myös vesi- ja ilmaliikenne vilkastuivat tuntuvasti. Rakentamisen tahti tiivistyi eniten liike- ja toimistorakentamisessa. Tuotanto väheni selvästi vain maataloudessa heikon sadon takia.

Tuotannon kasvua pitivät viime vuonna yllä sekä viennin, investointien että kulutuksen kasvu. Vienti ja tuonti lisääntyivät molemmat 9,5 prosenttia.

Myös yksityinen kulutus on kasvussa

Yksityiset tulot kasvoivat 5,5 prosenttia. Eniten kotitalouksien tuloja lisäsi palkkatulojen kasvu. Kotitalouksien kulutus kasvoi 5,6 prosenttia.

Yritysten toimintaylijäämään arvioidaan kasvaneen viime vuoden aikana 13 prosenttia. Julkisyhteisöt olivat rahoitusylijäämäisiä ensimmäisen kerran vuoden 1990 jälkeen. Ylijäämää syntyi lähes 10 miljardia markkaa eli 1,4 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Valtion rahoitusylijäämä oli viime vuonna 12 miljardia markkaa. Kuntien ja kuntayhtymien rahoitusasema oli suunnilleen tasapainossa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.